13. feb. 2017

You can be the ripest, juiciest peach in the world, and there's still going to be somebody who hates peaches

Titlen på dette blog-indlæg er et citat fra Dita Von Teese, som er et af mine forbilleder.
Jeg har længe haft lyst til at fortælle lidt om hvad vintage-stilen gør ved mig og mit syn på mig selv. Dette kræver dog nok at jeg åbner op for nogle lidt mere personlige tanker. Nemlig tanker omkring selvværd, usikkerheder, men også omkring fremskridt.

Lidt om hvordan det hele startede.
Dengang jeg begyndte at gå op i mode og stil, der var jeg omkring de 14 år. Jeg forsøgte mig med at gå i det der var in, men der gik ikke længe før jeg blev betaget af en lidt anden og mere alternativ stil. Dengang var det, det gotiske og dystre look jeg faldt for og stadig synes kan være noget så smukt.
Jeg havde lige været igennem en ret svær periode, der skulle vise sig at fortsætte og udvikle sig negativt i mange år frem. Jeg var hverken glad og havde hverken selvtillid eller selvværd. Jeg troede ikke på mig selv og jeg brød mig da slet ikke om det jeg så i spejlet.
Heldigvis kan jeg den dag i dag fortælle at det går meget bedre med det!

Da jeg var omkring 17-18 år opdagede jeg rockabilly, faktisk via en drøm jeg havde. Jeg drømte en nat at jeg gik klædt i rockabilly-lignende tøj og det fik mig til at bestille en polkaprikket kjole. Når jeg bar min polkaprikkede kjole følte jeg en eller anden form for overskud. En følelse jeg i lang tid ikke havde følt og det fik mig til at udforske stilen mere. 


Sådan er det nu.
Så det hele startede da jeg var omkring 17 år. Jeg har siden hen fundet frem til at rockabilly ikke er så meget mig længere, men at jeg stadig er helt vild med vintage-looket og især den måde man så ud på i 1940'erne. Derfor forsøger jeg mig nu med et mere autentisk look. 

Vintage giver mig både overskud, selvtillid og velvære. Jeg tror alle kender til de perioder, dage eller timer på dagen, hvor man bare ikke har overskud. Der må jeg sige at det virkelig hjælper mig at gøre mig i stand. Det er som om at når jeg får den røde læbestift på og er iført en smuk kjole, så føler jeg at jeg kan klare lidt mere. Det er en følelse der er vigtig for mig da jeg ærligt ikke har meget overskud i hverdagen, grundet andre og mere personlige årsager. 

Men dermed ikke sagt at jeg ikke stadig er usikker på nogle ting.
Jeg har altid været usikker på min ret runde hovedform og på min størrelse. To ting jeg er blevet gladere for efter jeg har fundet mig til rette i vintage-stilen. Ikke mindst fordi jeg synes stilen klæder mig og min form, men også fordi jeg føler en masse positiv energi fra andre i miljøet, der har oplevet eller erfaret det samme som mig. 
Jeg har fået så meget mere selvtillid og dermed også meget mere selvværd! Selvfølgelig ikke kun på grund af de smukke kjoler og den røde læbestift, men jeg er sikker på at det har noget at skulle ha' sagt.


Recap: Will come later...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar